Yhteistyössä on voimaa!

Muutama viikko ennen Tahdon2013 -kampanjan alkua istuin aamuyöllä tietokoneella. Takana oli satoja sähköposteja, lukemattomia puhelinkeskusteluja ja viikoittaisia kokouksia. Useiden yhteistyökumppaneiden kanssa työ oli aloitettu jo kuukausia ennen kampanjan virallista käynnistymistä.

Yhteistyön voima konkretisoitui kuitenkin vasta kampanjan alkumetreillä. Uskomaton alku ei olisi ollut mahdollinen, elleivät kampanjan sanoma ja allekirjoitusohjeet olisi monien tahojen kautta heti tavoittaneet ja saaneet liikkeelle valtavan määrän ihmisiä ympäri Suomen.

Nyt olemme pyörittäneet kampanjaa kaksi kuukautta, mutta samaa tahdonvoimaa löytyy edelleen. Kampanjalla on alati kasvava joukko yhteistyökumppaneita, ja on hienoa nähdä, miten niin moni on valmis tarjoamaan omaa osaamistaan, aikaansa sekä tietoja ja taitojaan kampanjan ajaman asian hyväksi. Mukana on upeita ihmisiä, kaveri- ja työporukoita, yhdistyksiä, järjestöjä, liittoja ja yrityksiä ympäri maan.

Jokaisen panos on tärkeä. Jotkut tukevat kampanjaa rahallisesti, toiset tarjoavat tiedotuskanavansa kampanjaviestin välittämiseen. Toiset kirjoittavat kannanottoja, feissaavat, mahdollistavat paperisten kannatusilmoitusten allekirjoittamisen työpaikalla tai esimerkiksi omissa häissä. On teemapäiviä, tapahtumia ja erilaisia pieniä ja suuria tekoja. Ideoita, tukijoita ja innokkaita tekijöitä löytyy, eikä työ olekaan koskaan ollut yhtä antoisaa tai tehnyt minua yhtä onnelliseksi kuin nyt tämän kampanjan yhteistyöpäällikkönä.

Vaikka allekirjoituksia on jo reilusti yli vaaditun vähimmäismäärän, on meillä vielä monta kuukautta aikaa kasvattaa lukua ja näyttää, että täällä todella Tahdotaan. On korkea aika päivittää Suomen avioliittolaki tälle vuosikymmenelle ja tehdä hienosta kotimaastamme vieläkin hienompi ja tasa-arvoisempi.  Yhteistyöllä se onnistuu.

Tahdon voimalla!

Nella Taarasti
Yhteistyöpäällikkö
Tahdon2013