Turku sanoo tahdon!

Nimetön1

Tahdon2013-kampanjalla on aktiivista toimintaa ympäri maata ja Turun aluetiimi on ollut innokkaasti mukana kampanjan alusta asti. Turun aluevastaavan Noora Asikaisen mielestä on tärkeää, että kampanja näkyy myös maakunnissa. 

Kun tasa-arvoista avioliittoa ajavaan kansalaisaloitteeseen ryhdyttiin keräämään allekirjoituksia, oli Turun aluetoiminta jo hyvässä vauhdissa. Toiminnan suunnittelu aloitettiin heti vuodenvaihteen jälkeen kaupungin aluevastaavan Noora Asikaisen johdolla.

– Kuullessani ensimmäisen kerran Tahdon2013-kampanjasta ajattelin, että olisi hienoa olla mukana. Kun aluetoiminta tuli ajankohtaiseksi, oli itsestäänselvyys, että lähden mukaan toimintaan.

Nooran mielestä nykyinen jako avioliittoon ja rekisteröityyn parisuhteeseen luo eriarvoisuutta, josta on päästävä eroon. Asia on ennen kaikkea ihmisoikeuskysymys, jonka poistamiseksi hän aikoo tehdä oman osuutensa.

– Mielestäni kaikilla tulee olla yhtäläiset mahdollisuudet avioitua rakastamansa ihmisen kanssa, Noora selventää.

Aluevastaavan tehtäväkenttä on laaja. Noora vastaa Turun toiminnan suunnittelusta ja järjestämisestä. Aluevastaavana hän toimii myös Turun ja Helsingin välisenä linkkinä ja pitää yhteyttä erityisesti aluepäällikkö Saara Airakseen. Noora ei kuitenkaan pyöritä Turun toimintaa yksin.

– Meillä on Turussa aivan mahtavia aktiiveja. Porukkaamme mahtuu monien eri alojen osaajia, ja jokainen heistä antaa oman panoksensa kampanjaan.

Nimenkerääjien määrä kasvaa jatkuvasti ja feissaajat liikkuvat keskustan kaduilla viikoittain. Turun kampanjatiimi on onnistunut saamaan myös vakituisia allekirjoituspaikkoja. Näihin lukeutuu muun muassa Kirjakahvila.

Nooran mielestä on tärkeää, että kampanjaa pidetään näkyvästi esillä koko nimien keruun ajan. Kampanjan avajaispäivänä Turun aluetiimi järjesti sekä nimienkeräystempauksen että flashmob-esityksen. Kesälle on suunnitteilla puistotapahtumia, tatuointipäivä ja Tahdon-bileet. Turun aluetiimi on saanut myös toiveita jalkautumisesta naapurikuntiin ja Noora lupaakin toteuttaa toiveet kesän mittaan.

– Kesällä toiminta Turun seudulla tulee olemaan entistä näkyvämpää ja haluamme antaa jokaiselle alueella liikkuvalle mahdollisuuden allekirjoittaa aloite.

Turussa on edelleen tarvetta uusille feissaajille ja kampanja-aktiiveille. Jos haluat antaa panoksesi Tahdon2013-kampanjalle, ota yhteyttä aluevastaava Noora Asikaiseen osoitteeseen turku@tahdon2013.fi

 

Teksti: Sami-Petteri Seppä

Kuva: Vesa-Matti Väärä