Aloite lähetekeskustelussa tänään

Eduskunta käsittelee tänään ensimmäisen kerran kansalaisaloitetta tasa-arvoisesta avioliittolaista. Tasa-arvoinen avioliittolaki on herättänyt päättäjien keskuudessa paljon keskustelua, ja osa kansanedustajista aikookin jonottaa eduskunnan kansliaan päästäkseen varaamaan itselleen puheenvuoron iltapäivän lähetekeskustelusta.

– Tahdomme muistuttaa kansanedustajia, ettei aloite koske kirkollisvihkimistä, joten argumentit kristinuskosta eivät ole tässä yhteydessä perusteltuja. Pelkkä halu rajata avioliitto miehen ja naisen väliseksi ei myöskään riitä. Toivomme kuulevamme vahvoja faktapohjaisia argumentteja, miksi yhdenvertaisuutta lain edessä ei suotaisi kaikille kansalaisille, Tahdon2013-kampanjan puheenjohtaja Senni Moilanen toteaa.

Tahdon2013-kampanjan poliittisen vaikuttamisen koordinaattori Milla Halme uskoo aloitteen etenevän eduskunnassa lähetekeskustelun jälkeen nopeasti.

– Ei ole olemassa mitään järkeviä syitä sille, miksi aloitteen käsittely hylättäisiin toistamiseen valiokunnassa tai valiokunta viivyttelisi sen käsittelyä.

Halmeen mukaan on todennäköistä, että kansanedustajat pääsevät äänestämään tasa-arvoisesta avioliittolaista huhti-toukokuun aikana.