Aloitteen kohtalo ratkeamassa

Eduskunta käsittelee kansalaisaloitetta tasa-arvoisesta avioliittolaista viikoilla 46 ja 47. Äänestyksessä vastakkain asettuvat lakivaliokunnan mietintö, joka esittää aloitteen hylkäämistä sekä vastalause, jonka kesäkuussa lakivaliokunnan äänestyksessä vähemmistöön jääneet kansanedustajat ovat tehneet kansalaisaloitetta puoltaakseen.

”Moni luulee virheellisesti, että aloitteen kohtalo olisi jo sinetöity. Marraskuun alussa ratkeaa kuitenkin se, äänestetäänkö aloitteesta lopulta keväällä eduskunnan suuressa salissa. Kansanedustajien vastalauseessa on myös huomioitu lakivaliokunnalle aloitteesta annetut lausunnot, joten mahdolliset tekniset viatkin on korjattu”, kampanjan poliittisen vaikuttamisen koordinaattori Milla Halme kertoo.

Tahdon2013-kampanja haluaa nostaa aloitteen käsittelyn suomalaisten tietoisuuteen taiteen keinoin. Yhteistyössä vuoden Miss Gay Finlandiksi valitun kuvataiteilija Melanie Oreniuksen kanssa toteutetussa valokuvanäyttelyssä kahdeksan pariskuntaa esiintyvät hääpuvuissa paikoissa, jossa toivovat jonain päivänä hääkuvansa vielä otettavan.

”Koska elämme kuvien maailmassa tuntui tärkeältä, että tämä epäkohta visualisoitaisiin. Kyse ei ole siitä, mitä mieltä minä tai sinä, tai joku muu on avioliitosta vaan kyse on siitä, että avioliiton säilyttäminen nykyisellään on ihmisoikeusrikos. Näyttelyni kuvat näyttävät ihmisiä, joiden oikeuksia rikotaan ja ihmisiä, jotka eivät suostu käyttämään omia oikeuksiaan, koska pitävät sitä epäoikeudenmukaisena.”

Maksuton ulkoilmanäyttely järjestetään Helsingin Lasipalatsin (Mannerheimintie 22–24, 00100) Narinkkatorin puoleisella ulkoseinällä. Videoprojisointia voi käydä katsomassa 2.–9. marraskuuta klo 17–23 välisenä aikana. Taidenäyttely on toteutettu yhteistyössä Helsingin Lasipalatsin ja pukuliike Niinattaren kanssa.