Kuopio aikoo vielä repäistä

Elppi

Tahdon2013-kampanja haluaa koskettaa koko Suomea. Intoa puhkuva Kuopion aluevastaava Elisa Hyvärinen haluaa “repäistä” syksyllä vielä jotenkin.

Kampanja on toiminut pian lähes puolen vuoden ajan ympäri Suomea. Myös idässä kampanjaa on haluttu tehdä ihmisille tutuksi. Elisa Hyvärisestä, jonka tutut tunnistavat nimellä Elppi, tuli Kuopion aluevastaava Tahdon2013-kampanjaan puoliksi vahingossa.

– Kyselin kampanjan alkumetreillä, voisinko tehdä Kuopiossa jotakin asian hyväksi, Elisa muistelee ja jatkaa:

– Vastaukseksi sain innokkaan kehotuksen ryhtyä Kuopion aluevastaavaksi. Ja niinhän siinä sitten myös kävi, Elisa naurahtaa.

Parikymppinen kuopiolainen ryhtyi puuhaamaan kampanjan tiimoilta feissaustapahtumia ja toritelttailuja. Kampanjan aloituspäivä oli Kuopiossakin näyttävä, vapaaehtoistyöntekijöitä oli kymmenkunta.

Alkuinnostuksen hiivuttua on Elisan mukaan vapaaehtoistoiminta ollut rajoitetumpaa ja etenkin kesäkuukausina on moni halunnut lomailla. Syksyllä olisikin aluevastaavan tavoitteena vielä ”repäistä” jotenkin…

Kaikkialla Suomessa ei kampanjan ole ollut helppoa toimia – lähinnä epäilevien ennakkoasenteiden vuoksi. Savon Seta onnistui järjestämään toukokuussa Tahdon2013-bileet, mutta suunnitteilla ollut tukikonserttitapahtuma jouduttiin perumaan paikallisten baarien suhtautuessa asiaan nuivasti.

Kuopiossa onkin keskitytty tapahtumajärjestämisen sijaan nimien keräämiseen. Kadulla vastaanotto onkin ollut odotettua myötämielisempi.

– Ihmiset ovat ottaneet täällä kampanjan yllättävän hyvin vastaan, tai ainakaan minä en ole kuullut voimakasta kritiikkiä kasvotusten keneltäkään, Elisa kertoo.

Osallistuminen kampanjaan on tähän mennessä ollut Elisan mielestä mukava ja avartava kokemus.

– Voin sitten joskus ainakin sanoa, että “minäkin olin mukana tekemässä tätä!

 

Teksti: Jaakko Vesterinen