Tahdon juoman ja jälkiruokaa!

 

086!Vuoden ravintolat Chef & Sommelier, Demo, Muru, Juuri ja viinibaari Latva ovat lähteneet mukaan Tahdon2013-kampanjaan. Jälkiruoan maaliskuussa kampanjalle suunnitellut Muru saa seuraa ravintoloista, jotka ovat lisänneet ruokalistoilleen kampanjalle suunnittelemansa drinkit. Jokaisesta Tahdon-drinkistä ja Tahdon-jälkiruoasta lahjoitetaan osa kampanjan tukemiseen.

Tasa-arvoinen avioliittolaki saa kesän kynnyksellä lisää tukijoita ravintolamaailman toimijoista kun Tahdon2013-kampanjassa jälkiruoalla jo maaliskuusta lähtien mukana olleen ravintola Murun seuraan liittyy lisää helsinkiläisravintoloita. Vuoden ravintoloiksi valitut Chef & Sommelier, Demo, Juuri ja viinibaari Latva ovat suunnitelleet tasa-arvoisen avioliittolain tukemiseksi herkullisia drinkkejä.

Ajatus ravintolayhteistyöhön levisi muihin ravintoloihin Murun keittiömestari Henri Alénin kautta.

– Murun yhtenä ideana on pyrkiä vaikuttamaan epäkohtiin. Jokainen halukas voi auttaa omalla työpanoksellaan. Pienistä muruista syntyy iso voima, Alén kertoo.

Ravintolamaailman eräänlainen kapinallinen, Ravintola Demo, lähti mukaan tukeakseen jokaisen oikeutta oma itsensä.

– Me olemme aina tehneet asiat niin kuin meistä on tuntunut oikealta. Mielestämme kaikilla tulisi olla siihen samanlainen mahdollisuus, ravintolan keittiömestari Tommi Tuominen kertoo.

Suomalaisuuteen, käsityöhön ja sesonkiin perustuvan Ravintola Juuren ja sen viinibaari Latvan, ravintolatoimenjohtaja Roni Auvinen on myös mielellään mukana yhteistyöprojektissa. Kysyttäessä ravintola-alan homofobisuudesta, Auvinen kertoo törmäävänsä siihen vain harvoin.

– Ravintolaympäristö on mielestäni yksi avoimimmista aloista ihmisten erilaisuuden suhteen, Auvinen toteaa.

 

066!042!

 

Tahdon-drinkit ja Murun Tahdon-jälkiruoka ovat herkkusuiden saatavilla kesän yli. Mauissa yhdistellään suomalaisia raaka-aineita ja sesongin tuotteita. Esimerkiksi Juuren ja Latvan luomuksissa maistuu raparperi ja seljankukka. Chef & Sommelierin drinkissä on käytetty itse valmistettua mesiangervosorbettia.

– Mesiangervon lehdet ja nuput pitävät sisällään hienostunutta karvasmantelin makua, ravintolan keittiöpäällikkö Sasu Laukkonen kuvailee.

Demon drinkissä on puolestaan käytetty kesäistä mansikkaa.

– Metsämansikan käyttö cocktailissa on ajatuksena uusi ja se tuntui hyvältä idealta. Kuohuviini tuo kesäiseen juomaan kampanjan ansaitsemaa arvokkuutta, Tuominen kertoo.

Myös Murun Tahdon-jälkiruoassa on ripaus raikasta juhlallisuutta – onhan annos höystetty samppanjalla.

– Samppanjan maku luo iloa ja hyvää fiilistä. Vaahtokarkit tuovat jälkiruokaan vielä erityistä romantiikan tuntua, Henri Alén myhäilee.

 

040! 096!

 

 Teksti ja kuvat: Veera Teppola