Tahdon2013 esillä kansainvälisessä viestintäkonferenssissa Madridissa

 

Maailman viestintäalan järjestöjen katto-organisaatio The Global Alliance for Public Relations and Communication Management jakaa vuosittain tunnustuksia kansallisella tasolla palkituille viestintäteoille ja -töille. COMM PRIX Awardsin Public Affairs -kategorian voittajaksi vuonna 2013 valittu Tahdon2013-kampanja esittelee työtään Madridissa 21.–23.9.2014 järjestettävässä kahdeksannessa World Public Relations Forumissa.

– On upeaa, että Vuoden viestintäteko -palkintoon yltänyt Tahdon2013 pääsee nyt esittäytymään globaaliin tapahtumaan. World PR Forumiin on tulossa noin 500 yritysviestijää ja alan tutkijaa 60 maasta, sanoo ProCom ry:n toimitusjohtaja Elina Melgin.

–Tahdon2013 kertoo yhteiskunnastamme. Sananvapautta kunnioittavassa Suomessa lakimuutoksen voi käynnistää myös asiaansa sitoutunut kansalaisliike. Muille Pohjoismaille tullee yllätyksenä, että tasa-arvoa täytyy ajaa meillä nimienkeruulla, mutta monelle muulle maalle Tahdon2013 tarjoaa poikkeuksellisen vahvan esimerkin kansalaisista, jotka yhteisöllisyyden voimin torjuvat ennakkoluuloja ja vievät maata kohti konkreettisempaa suvaitsevaisuutta ja yksilön kunnioitusta, Melgin jatkaa.

Puheenjohtaja Senni Moilanen sekä mediapäällikkö Saija Viitala pääsevät esittelemään kiiteltyä kampanjatoteutusta kovan tason PR-osaajille. Kampanjalaiset kertovat olevansa erittäin otettuja tilaisuudesta osallistua konferenssiin yhdessä PR- ja viestintäalan ammattilaisten kanssa.

– Kansainvälisellä tasolla viime vuonna saamamme tunnustus on motivoinut meitä todella pitkään, ja odotamme innolla pääsyä tilaisuuteen. Vapaaehtoisorganisaatiossa toimivina voimme toivottavasti innostaa alan ammattilaisia katsomaan työtään hieman uudenlaisesta näkökulmasta sekä tarjota heille uusia keinoja vaikuttavaan viestintään. Toivomme saavamme myös heiltä mahdollisimman paljon vinkkejä kampanjan onnistuneeseen loppuunviemiseen, Saija Viitala kertoo.

– Kampanjan tärkeä sanoma, tasa-arvoinen avioliittolaki, on ajankohtainen Suomen lisäksi edelleen monissa muissa maissa ja tulee olemaan vielä pitkään. Meidän näkökulmastamme tapahtumaan osallistuminen on tärkeää erityisesti siksi, että voimme välittää viestiä Suomen ihmisoikeustilanteesta eteenpäin globaalilla tasolla – ja vieläpä erittäin vaikutusvaltaiselle kohderyhmälle, Moilanen toteaa.

COMM PRIX Awardsit jaetaan tunnustuksena huippuluokan kansallisesta ja kansainvälisestä viestintä- ja PR-työstä. Kansainvälisistä senioritason viestintäosaajista koostunutta tuomaristoa johti Mark Schumann, Global Alliancen hallituksen jäsen ja VP, Marketing & Communications, Western Connecticut Health Network. WPRF konferenssin pressitiedotteisiin voi tutustua täällä.