Tahdon2013: Muutoksen vastustajat vähemmistössä

TV2:n Silminnäkijä-ohjelmassa esitettiin 5. syyskuuta erilaisia näkökantoja seksuaalivähemmistöihin ja tasa-arvoiseen avioliittolakiin liittyen. Tahdon2013-kampanjan puheenjohtaja Senni Moilanen ja poliittisen vaikuttamisen koordinaattori Milla Halme kommentoivat ohjelman sisältöä.

– Rikoslaki kieltää syrjinnän sukupuolisen suuntautumisen perusteella. Silti pelkoa ja ennakkoluuloja homoseksuaaleja kohtaan esiintyy valitettavan paljon Suomessa, kuten ohjelmasta käy ilmi. Kenenkään ei kuitenkaan tulisi joutua salailemaan sitä, millaiseksi on syntynyt, Moilanen sanoo painokkaasti.

– 76 kansanedustajaa allekirjoitti esityksen tasa-arvoisen avioliittolain puolesta ja silti sen käsittely hylättiin keväällä täysin kestämättömin argumentein, Halme toteaa ja jatkaa:

– He, jotka pelkäävät lakimuutosta ja vetoavat epätasa-arvon säilyttämiseen erilaisiin uskonoppeihin vetoamalla, kuuluvat todellisuudessa vähemmistöön. Kansalaisaloitteemme on kerännyt jo 155 000 allekirjoitusta, mikä kertoo suomalaisten enemmistön todellisesta tahdosta.

Aloitteen tasa-arvoisen avioliittolain puolesta voi kirjoittaa 19. syyskuuta asti.