Tahdon2013: Tasa-arvoinen avioliittolaki on yhdenvertaisuuskysymys, ei hallituspeliä

Tahdon2013-kampanja on pöyristynyt kristillisdemokraattisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Peter Östmanin kehotuksesta vastustaa aloitetta tasa-arvoisesta avioliittolaista hallitusyhteistyöhön vedoten.

– Kansalaisaloitteemme on kerännyt jo kolminkertaisesti käsittelyyn vaadittavan kannatusilmoitusten määrän. Pyydämme aloitteelle rehellistä käsittelyä ja vastauksia eduskunnalta, emme kaipaa hallituspeliä, vaatii kampanjan puheenjohtaja Senni Moilanen tiukasti.

Tahdon2013-kampanja muistuttaa, että kansalaisaloite on väline, jolla kansalaiset voivat tuoda eduskunnan käsittelyyn asioita, jotka sinne muutoin eivät tulisi. Aloitteen saama suosio kertoo, että asiaa pidetään Suomessa tärkeänä, ja käsittelyä on jo odotettu.

Kampanjan poliittisen vaikuttamisen koordinaattori Milla Halme muistuttaa, että hallitusohjelma ei ole eduskunnan käsiä sitova dokumentti.

– Tasa-arvoisessa avioliittolaissa on kysymys yhdenvertaisuudesta ja moninaisen rakkauden tunnustamisesta. Olisi raukkamaista piiloutua taannoisten hallitusneuvottelujen taakse.

Kansalaisaloite tasa-arvoisesta avioliittolaista on kerännyt yli 154 000 kannatusilmoitusta. Kannatusilmoitusten kerääminen päättyy syyskuun 19. päivä.