Tahdon2013: Toisten vapaus ei ole arvokkaampaa kuin toisten

Tasa-arvoista avioliittolakia Suomeen ajava Tahdon2013-kansalaisaloitekampanja on pettynyt Kokoomuksen Nuorten Liiton puheenjohtaja Susanna Kosken lausuntoihin koskien samaa sukupuolta olevien parien adoptio-oikeutta. 

– Koski väittää, että jos samaa sukupuolta oleville pareille sallitaan perheen ulkopuolinen adoptio, saattaa se heikentää heteroparien adoptiomahdollisuuksia. Tämä ei pidä paikkaansa, kertoo kampanjan puheenjohtaja Senni Moilanen.

Moilanen muistuttaa, että Koski on itsekin puoltanut homo- ja lesboparien oikeutta perheen ulkopuoliseen adoptioon vaalikonevastauksessaan.

– Koski itse totesi vuonna 2011, että “tosiasiassa vain marginaalinen osuus homo- ja lesbopareista tulisivat käyttämään adoptio-oikeuttaan”.

Kosken mukaan heteroparien mahdollisuudet adoptioon ovat heikentyneet Ruotsissa sen jälkeen, kun samaa sukupuolta olevien parien adoptio-oikeus astui voimaan vuonna 2009.

– Olemme kiinnostuneita kuulemaan, mistä Koski on faktansa tarkistanut. Meidän tietojemme mukaan tällaista ei ole tapahtunut, Moilanen toteaa.

Tahdon2013-kampanja toivoo Koskelta lisäksi perusteluja sille, miten samaa sukupuolta olevien parien vapaus vähentää eri sukupuolta olevien parien vapautta.

– Toisten vapaus ei voi olla arvokkaampaa kuin toisten. Kaikki ovat lain edessä yhdenvertaisia, Moilanen muistuttaa.